søndag 21. september 2008

Skolebrød


ein typisch norwegisches Hefegebäck

oppskrift

Ingredienser:

125 gr TineSmør
3,5 dl TineMelk Hel
50 gr gjær
0,5 ts (teskje) bakepulver
75 gr sukker
550 gr ca. hvetemel

Til pensling:
1 stk. sammenvispet egg

Fyll:
5 dl
Piano Vaniljekrem eller hjemmelaget
2 dl melis (Puderzucker)

Glasur:
2 ts ca. eggehvite

Til å dyppe i:
2 dl
kokosmasse (Kokosraspel)


Tidsforbruk
50 min


Vanskelighetsgrad
Lett

Slik gjør du

  1. I stekeovnen ved 225 grader C, ca. 15 minutter
  2. Smelt smøret og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, bakepulver og 2/3 av melet og rør til jevn deig. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter. (Hefeteig herstellen)
  3. Del deigen i 12-15 biter og trill til runde boller. Etterhev (nochmals gehen lassen) ca. 15 minutter.
  4. Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vaniljekrem ( eller romkrem). Pensle med egg og stek skolebrødene.
  5. Lag melisglasur ved å røre sammen melis og passe mengde eggehvite (das geht auch gut mit Wasser) til en tykk grøt. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i kokos.

Av denne porsjonen blir det 12 store eller 15 små skolebrød


(oppskrift fra tine.no)

Ingen kommentarer: